Omlet z dżemem

Omlet z dżemem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3
  • cukier puder

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • dżem

  • cukier waniliowy

    0,5 łyżeczki
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek, żółtka utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i mąką. Następnie ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywno. Do utartej masy żółtkowej dodajemy białka, delikatnie mieszamy łyżką. Taką masę wlewamy na patelnie z tłuszczem i smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Pamiętajmy żeby omlet nam się nie przypalił !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 18.01.2013 18:53
mniam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat