Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet po pekińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt.
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 pęczki
marchew 3 szt.
kiełki sojowe 35 dkg
oliwa 6 łyżek
makaron grube wstążki 1/3 op.
jajko 4 szt.
mleko 3/4 szkl.
mąka 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: omlet po pekińsku

marchew umyć,obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,kapustę oczyścić i poszatkować,kiełki sojowe osączyć,dymkęumyć i pokroić,rozgrzać tłuszcz i poddusić warzywa doprawić solą i pieprzem,jajka rozkłócić,wsypać mąkę,wlać mleko i wymieszać,doprawić do smaku,makaron ugotować w osolonej wodzie,odcedzić i drobno pokroić,podzielić na 4 porcje,każdą z nich podsmażyć na oliwie i zalać 1/4 masy jajecznej,smażyć aż jajko się zetnie na środku każdego omletuułożyć porcję warzyw,zawinąć brzegi i od razu podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 10.04.2011 20:12
uwielbiam omlety, a ten zapowiada się wyjątkowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak