omlet po pekińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 szt.
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    2 pęczki
  • marchew

    3 szt.
  • kiełki sojowe

    35 dkg
  • oliwa

    6 łyżek
  • makaron grube wstążki

    1/3 op.
  • jajko

    4 szt.
  • mleko

    3/4 szkl.
  • mąka

    4 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

marchew umyć,obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,kapustę oczyścić i poszatkować,kiełki sojowe osączyć,dymkęumyć i pokroić,rozgrzać tłuszcz i poddusić warzywa doprawić solą i pieprzem,jajka rozkłócić,wsypać mąkę,wlać mleko i wymieszać,doprawić do smaku,makaron ugotować w osolonej wodzie,odcedzić i drobno pokroić,podzielić na 4 porcje,każdą z nich podsmażyć na oliwie i zalać 1/4 masy jajecznej,smażyć aż jajko się zetnie na środku każdego omletuułożyć porcję warzyw,zawinąć brzegi i od razu podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 10.04.2011 20:12
uwielbiam omlety, a ten zapowiada się wyjątkowo :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat