Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa z ryżem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 l
ogórki kiszone 4
porcja rosołowa 1
kość wieprzowa
marchew 1
seler naciowy
pietruszka zielona
sól do smaku
pieprz
ryż 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa z ryżem

Mięso opłukac i zalać wodą. Dodać obrana marchewkę i opłukane liscie selera i pietruszki. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pozostałej wody nie wylewać, ale zostawic gdyby zupa była za mało kwaśna. Kiedy mięso będzie ugotowane wyłowić je z wywaru. Dodać starte ogórki oraz ryż. Gotować aż ryż będzie ugotowany. Doprawić do smaku. Jeśli zupa będzie za mało kwaśna dodać wodę- sok, która zostałą spod ogórków. Na talerzu można zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 17.05.2013 18:03
uwielbiam pycha
Konczi 28.08.2012 13:36
Prosta i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak