Ogórki nadziewane twarożkiem

Ogórki nadziewane twarożkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koncentrat pomidorowy

    2,5 łyżki
  • cebula biała

    2
  • śmietana 12%

    3 łyżki
  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obieramy , potem przekroić na pół wzdłuż , wydrążyć środki, posypać przyprawami i zostawiamy w takim stanie pół godziny, twarożek zemleć połączyć z koncentratem , śmietaną , posiekaną natką , cebulkę pokrojoną drobniutko i doprawić do smaku. Napełniamy ogórki i dekorujemy cząstkami jaja i układamy na liściach sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MagdaXXX

14.07.2012 15:18
super

ElizaT

13.04.2011 10:42
fajnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat