Ogniste szaszłyki

Ogniste szaszłyki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi kurczaka

    2 sztuki
  • papryki

    2 sztuki
  • cebule

    2 sztuki
  • oliwa

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • posiekana kolendra

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • jogurt gęsty

    1 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ogniste szaszłyki

Składniki marynaty wymieszać (czosnek zmiażdżyć), wymieszać z pokrojonymi w kostkę kurczakiem, papryką i cebulą. Odstawić na kilka godzin.
Kurczaka i warzywa nadziewać na szpadki, szaszłyki grillować aż mięso będzie upieczone.
Składniki sosu jogurtowego wymieszać, posypać natką. Polać sosem gotowe szaszłyki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

nero 19.04.2013 11:05
SZASZŁYKI TO TO CO LUBIĘ
lucyna8 19.04.2013 10:20
To jest naprawdę dobre
agnieszka214 08.04.2012 07:44
pycha
iknkirke 07.09.2011 11:21
super
cukiereczek 13.08.2011 18:23
super
cukiereczek 26.07.2011 18:25
super
wolochski 26.06.2011 14:57
super
cukiereczek 25.06.2011 06:36
super
rakow2
rakow2 31.05.2011 16:47
ognisty obiad
Adamorek 19.04.2011 14:05
idealne na wiosennego grilla

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat