Przepis i sposób przygotowania na: Nieprzeciętny truskawkowiec
2. Jedną galaretkę rozpuszczamy w niepełnej szklance wody i dodajemy łyżeczkę żelatyny. Wystudzoną łączymy z serkiem i odstawiamy do lodówki, by masa zaczęła tężeć. Tężejącą wylewamy na zimny biszkopt i wstawiamy do lodówki.
3. Jedną galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki wody, dodajemy łyżeczkę żelatyny. Truskawki (odłożyć trochę na wierzch) miksujemy i łączymy z ostudzoną galaretką. Lekko tężejącą masę wylewamy na stężałą masę serkową.
4. Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy śmietan-fixy i wystudzoną łyżeczkę żelatyny rozpuszczoną w 1/3 szkl. gorącej wody. Wykładamy na stężały mus truskawkowy.
5. 2 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Gdy już zaczną lekko tężeć, wylewamy na stężałą kremówkę. należy schłodzić, najlepiej przez noc