Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niby kopiec kreta

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka różowa 1 szt
śmietana kwaśna 1,5 szklanki
żelatyna deserowa 1 łyżeczka
biszkopty okrągłe 100 g
kakao do posypania 2-3 łyżki
wiórki kokosowe 3 łyżki
borówka amerykańska 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Niby kopiec kreta

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i ostudzić .
Krok 1 - Niby kopiec kreta foto
2
Do wystudzonej galaretki wlać śmietanę kwaśną ,gęstą . Ja użyłam wiejskiej i rozmieszać trzepaczką dokładnie aby nie było grudek. Dolać przestudzoną żelatynę .
Krok 2 - Niby kopiec kreta foto
3
Dno salaterki wyłożyć folią spożywczą i posypać kakao.
Krok 3 - Niby kopiec kreta foto
4
Wyłożyć do salaterki gęstniejącą masę śmietanową ,dodać borówki amerykańskie.
Krok 4 - Niby kopiec kreta foto
5
Na masę ułożyć biszkopty i wstawić do lodówki aby stężało.
Krok 5 - Niby kopiec kreta foto
6
Wyjąc z lodówki i odwrócić stroną ciastek na paterę lub talerz. Folię zdjąć i posypać wiórkami kokosu.
Krok 6 - Niby kopiec kreta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

endzi
endzi 10.04.2016 10:30
Fajne ciacho!!
krokus 10.04.2016 10:16
fajny pomysł na deser
tobi1989 10.04.2016 10:02
Fajne ciasto :)
Wafelek2601 10.04.2016 09:56
Smaczne ciasto
MAR3STA 10.04.2016 09:51
Smaczny deser
gusia1000 09.04.2016 23:23
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak