Nalewka malinowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny

    2 kg
  • spirytus

    3 szkl
  • woda

    1 szklanka
  • cukier

    80 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

. Maliny przełożyć do dużego słoja, zasypać cukrem i zostawić na 2 dni co jakiś czas potrząsając słojem. Po tym czasie maliny zalać spirytusem rozcieńczonym z wodą i zostawić na 7 dni. Następnie nalewkę przecedzić przez gęste sito dwukrotnie, przelać do karafek i zostawić na miesiąc do przegryzienia się.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 24.06.2017 15:50
znakomita nalewka :-)
Olga_SK 22.06.2017 17:52
Malinowa jest najlepsza :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat