Naleśniki po meksykańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Naleśniki

  • mąka pszenna

    1 i 3/4 szkl.
  • woda

    300 ml.
  • mleko

    300 ml.
  • jaja

    4 szt.
  • olej

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka

Sos meksykański

  • szynka wieprzowa

    0,5 kg.
  • puszka kukurydzy

    1 szt.
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • przecier pomidorowy

    1 mały słoiczek
  • ketchup pikantny

    3 łyżki
  • cebula biała

    1 cebula
  • czosnek ząbki

    3 szt.
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/3 łyżeczki
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • chili

    1/3 łyżeczki
  • oliwa

    2 łyżki
  • woda

    100 ml.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Naleśniki po meksykańsku foto
Naleśniki:
Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować. Odstawić na 30 min.
Krok 2 - Naleśniki po meksykańsku foto
Ciasto naleśnikowe wylać chochelką na rozgrzaną patelnię. Każdy naleśnik przyrumienić.
Krok 3 - Naleśniki po meksykańsku foto
Sos:
Cebulę i czosnek obrać. Drobno posiekać. Podsmażyć na oliwie.
Mięso zmielić. Przyprawić, sól, pieprz, chili, papryka, przyprawa do wieprzowiny.
Dodać do cebulki. Dusic pod przykryciem. Następnie podsmażyć.
Krok 4 - Naleśniki po meksykańsku foto
Do mięsa dodać odcedzoną kukurydzę i fasolę. Następnie dodać przecier i ketchup. Wlać wodę. Dusic kilkanaście minut.
Nałożyć na połowę naleśniki i zwinąć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jadwiga/Jaga85 21.03.2015 17:28
bardzo lubię!
Smaczna_B 21.03.2015 16:45
Uwielbiam!!!
Agata3 21.03.2015 16:30
wyglądają na przepyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat