Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki po meksykańsku
Kroki postępowania
1
Naleśniki:
Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować. Odstawić na 30 min.
Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować. Odstawić na 30 min.

2
Ciasto naleśnikowe wylać chochelką na rozgrzaną patelnię. Każdy naleśnik przyrumienić.

3
Sos:
Cebulę i czosnek obrać. Drobno posiekać. Podsmażyć na oliwie.
Mięso zmielić. Przyprawić, sól, pieprz, chili, papryka, przyprawa do wieprzowiny.
Dodać do cebulki. Dusic pod przykryciem. Następnie podsmażyć.
Cebulę i czosnek obrać. Drobno posiekać. Podsmażyć na oliwie.
Mięso zmielić. Przyprawić, sól, pieprz, chili, papryka, przyprawa do wieprzowiny.
Dodać do cebulki. Dusic pod przykryciem. Następnie podsmażyć.

4
Do mięsa dodać odcedzoną kukurydzę i fasolę. Następnie dodać przecier i ketchup. Wlać wodę. Dusic kilkanaście minut.
Nałożyć na połowę naleśniki i zwinąć.
Nałożyć na połowę naleśniki i zwinąć.
