Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Naleśniki
-
mąka pszenna
1 i 3/4 szkl. -
woda
300 ml. -
mleko
300 ml. -
jaja
4 szt. -
olej
1 łyżka -
sól
1 szczypta -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
Sos meksykański
-
szynka wieprzowa
0,5 kg. -
puszka kukurydzy
1 szt. -
fasola czerwona z puszki
1 puszka -
przecier pomidorowy
1 mały słoiczek -
ketchup pikantny
3 łyżki -
cebula biała
1 cebula -
czosnek ząbki
3 szt. -
Papryka słodka mielona Prymat
2 łyżki -
Pieprz czarny mielony Prymat
1/3 łyżeczki -
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
2 łyżki -
chili
1/3 łyżeczki -
oliwa
2 łyżki -
woda
100 ml.
Przepis i sposób przygotowania Naleśniki po meksykańsku
Kroki postępowania

Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować. Odstawić na 30 min.


Cebulę i czosnek obrać. Drobno posiekać. Podsmażyć na oliwie.
Mięso zmielić. Przyprawić, sól, pieprz, chili, papryka, przyprawa do wieprzowiny.
Dodać do cebulki. Dusic pod przykryciem. Następnie podsmażyć.

Nałożyć na połowę naleśniki i zwinąć.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się