Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Naleśniki po meksykańsku

5.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Naleśniki

mąka pszenna
1 i 3/4 szkl.
woda
300 ml.
mleko
300 ml.
jaja
4 szt.
olej
1 łyżka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 łyżeczka

Sos meksykański

szynka wieprzowa
0,5 kg.
puszka kukurydzy
1 szt.
fasola czerwona z puszki
1 puszka
przecier pomidorowy
1 mały słoiczek
ketchup pikantny
3 łyżki
cebula biała
1 cebula
czosnek ząbki
3 szt.
Papryka słodka mielona Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1/3 łyżeczki
Sklep Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
2 łyżki
chili
1/3 łyżeczki
oliwa
2 łyżki
woda
100 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki po meksykańsku

Kroki postępowania

1
Naleśniki:
Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować. Odstawić na 30 min.
Krok 1 - Naleśniki po meksykańsku foto
2
Ciasto naleśnikowe wylać chochelką na rozgrzaną patelnię. Każdy naleśnik przyrumienić.
Krok 2 - Naleśniki po meksykańsku foto
3
Sos:
Cebulę i czosnek obrać. Drobno posiekać. Podsmażyć na oliwie.
Mięso zmielić. Przyprawić, sól, pieprz, chili, papryka, przyprawa do wieprzowiny.
Dodać do cebulki. Dusic pod przykryciem. Następnie podsmażyć.
Krok 3 - Naleśniki po meksykańsku foto
4
Do mięsa dodać odcedzoną kukurydzę i fasolę. Następnie dodać przecier i ketchup. Wlać wodę. Dusic kilkanaście minut.
Nałożyć na połowę naleśniki i zwinąć.
Krok 4 - Naleśniki po meksykańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 21.03.2015 17:28
bardzo lubię!
Smaczna_B 21.03.2015 16:45
Uwielbiam!!!
Agata3 21.03.2015 16:30
wyglądają na przepyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak