Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki po meksykańsku

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

jajko 3 szt
mąka 2 szk
mleko 1 szk
woda gazowana 1 szk
olej 3 łyżki
sól

Farsz:

mięso mielone 30 dag
papryka czerwona 1 szt
brokuły 0,5 szt
kukurydza w puszce 0,5 puszki
fasola czerwona z puszki 0,5 puszki
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki po meksykańsku

Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, olej i sól. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki.
Brokuły obgotować w lekko osolonej wodzie, paprykę pokroić w kostkę, kukurydzę oraz fasolę odsączyć z zalewy. Na patelni podsmażyć najpierw paprykę, następnie dodać mięso mielone i smażyć razem. Pod koniec smażenia dodać brokuły, kukurydzę, fasolę oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką, wymieszać.
Na środek każdego naleśnika nałożyć farsz i zwinąć.
Naleśniki można związać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.05.2014 10:54
bardzo dobre
Zdzisław 11.05.2014 10:53
dla mnie same pyszności podano
Kejti 11.05.2014 09:43
Uwielbiam tak podane naleśniki :-)
Gracer 10.05.2014 22:27
Jedne by mi wystarczył, super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak