Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnik z dodatkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Nadzienie:
kapusta pekińska 1 szt mniejsza
pomidor ok2 szt
ogórek zielony 1 szt
rzodkiewka ok 3 szt
cebula 1/2 szt
sos
ketchup 8 łyżek
jogurt 4 łyżki
majonez 2 łyżki
przyprawa gyros
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Ciasto:
mleko 1 szkl
woda 1 szkl
jajko 2-3 szt
olej
mąka pszenna
sól
Dodatki:
parówki cienkie

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnik z dodatkami

Naleśniki przygotować wg wypróbowanego przepisu albo też zmiksować podane na naleśniki składniki.Mąki dodajemy tyle by powstało ciasto o odpowiedniej konsystencji i smażymy naleśniki na natłuszczonej patelni.

Kapustę poszatkować, pomidory i obórki oczyścić ze środków i pokroić w paseczki. Rzodkiewki umyć i pokroić. Cebulę posiekać.
Wszystkie składniki połączyć i można oprószyć przyprawą uniwersalną. Parówki podgrzać.
Składniki na sos połączyć i doprawić do smaku.
Na ciepłym naleśniku położyć surówkę, parówkę i ok 1 łyżkę sosu.
Naleśnik dowolnie zwinąć, można jeszcze polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 22.06.2017 17:49
dziękuję czasami coś trzeba odmienić:)))))))
Janina 21.06.2017 21:57
Bogaty naleśnik, smaczny;))
Róża1 21.06.2017 21:08
ale pyszności !!!
Stenka 21.06.2017 20:48
apetycznie wygląda
agnieszka214 21.06.2017 20:47
Pysznie wygląda taki bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak