Nadziewany filet z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • oliwa

farsz

  • szynka

    4 plastry
  • ser żółty

    2 plastry
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • chleb tostowy

    3-4 kromki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • masło klarowane

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W filetach z kurczaka robimy kieszonkę na całą długość.
Farsz : Od chleba odcianmy skórkę i miksujemy chleb. Do chleb adodajemy drobno pokrojoną szynkę, ser żółty, natkę pietruszki. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i dodajemy rozpuszczone masło klarowane, dokładnie mieszamy.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy nasze filety. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy oliwą. Wkładamy do piekarnika na ok 30-40 minut, temperatura 180 stopni. Gotowe mięso możemy podać z dowolnym sosem lub bez sosu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 30.03.2017 18:14
domowo i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat