Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane papaje

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papaja dojrzała 2 szt
miód akacjowy 1 łyżeczka
rum 2 łyżki
maliny świeże 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane papaje

Wiśnie przekroić na pół, włożyć do małego garnka, dodać miód i rum. Dusić 5 minut na małym ogniu, aż się zrobią białe. Od czasu do czasu wymieszać. Potem nieco schłodzić.
Maliny przebrać, umyć i wymieszać ze schłodzonymi wiśniami.
Papaje umyć, przeciąć wzdłuż na pół, łyżeczką usunąć pestki. Połówki papai napełnić nadzieniem wiśniowo- malinowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak