Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
makaron
20 szt dużych muszli -
sos meksykański
2 szk -
ketchup łagodny
1/2 szk -
ser feta
50 g
nadzienie
-
pierś z kurczaka
1 szt -
cukinia
1/2 szt -
szpinak świeży
1 garść -
koperek
2 łyżki posiekanego -
pomidor
1 szt -
cebula
1 szt -
szparagi zielone
5 szt -
kukurydza w puszce
4 łyżki -
ser feta
100 g
do smaku
-
sól
do smaku -
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku -
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku -
Czosnek suszony Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, w rzucić do rondla.
Cebulę pokroić w kostkę, dodać do piersi i smażyć aż cebula się zeszkli a mięso podsmaży.
Pozostałe składniki oprócz sera pokroić w kostkę a szparagi na kawałeczki i dodać do podsmażonych składników razem z przyprawami.

Zetrzeć na tarce ser i wymieszać nadzienie.
Ugotować makaronowe muszle ale nie do miękkości.


Na koniec na muszle zetrzeć ser i delikatnie polać ketchupem.

Muszle podawać na gorąco.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się