Nadziewane jajeczka

Nadziewane jajeczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    7 szt
  • masło miękkie

    4 łyżeczki
  • szynka

    3 plastry
  • rzeżucha

    2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • ser gouda

    4 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser żółty zetrzeć bardzo drobniutko. Szynkę pokroić na malutkie kawałeczki. Jajka ugotować na twardo z odrobiną soli, aby lepiej odeszła skórka, obrać, przekroić na połówki o ostrożnie wyjąć z nich żółtka. Utrzeć masło z żółtkami, dodać starty ser, szynkę sól i pieprz do smaku. Masę nałożyć do białek i posypać pokrojoną rzeżuchą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 15.11.2013 00:10
smaczne jajeczka
caralajna 30.07.2013 07:15
pyszne, mniam
pestka 10.04.2013 14:52
bardzo apetycznie wyglądają
Goya 27.01.2013 12:44
dobre
Bernadeta1 25.01.2013 10:04
bardzo smacznie wyglądają
IZABELA29 10.01.2013 08:28
doskonałe uzupełnienie każdego menu na imprezie
Natalia/tubisiek 09.01.2013 21:32
wyglądają na smaczne :)
jozefinach 18.12.2012 18:33
Uwielbiam jajka.
Anna152 17.12.2012 10:04
fajne
foczka-ks 30.09.2012 22:25
ciekawie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat