Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadzienie-bekon z grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwy 4 łyżki
połowa bułki ( odmierzone po p 3 łyżki
bekon 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: nadzienie-bekon z grzankami

Plastry bekonu wyjęłam z lodówki i każdego z nich zaczęłam krajać ostrym nożem w kostkę. Na patelnię wlałam oliwę z oliwek.Gdy się rozgrzała,dorzuciłam bekon. Podsmażałam do momentu aż stał się chrupki. Przełożyłam go do miseczki. Na tą samą patelnię wlałam ponownie tym razem dwie łyżki oliwy. W między czasie połowę bułki pszennej pokroiłam w kostkę .Odmierzyłam 3 łyżki .Gdy oliwa się rozgrzała- tą właśnie bułkę wrzuciłam. Dodałam ponownie bekon i cały czas mieszając, podgrzałam całe nadzienie. Wykładałam od razu na omlet.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak