Mus czekoladowy z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    100 g
  • mleko

    350 ml
  • jogurt naturalny

    180 g
  • czekolada gorzka

    150 g
  • cukier brązowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie

Kaszę w woreczku gotujemy wg zaleceń na opakowaniu. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki. Mleko i jogurt przelewamy do kielicha blendera, dodajemy czekoladę, cukier i gorącą kaszę. Wszystkie składniki miksujemy przez 2-3 minuty na najwyższych obrotach. Konsystencja powinna być gładka, a masa mocno napowietrzona. Mus przelewamy do słoiczków, kieliszków i odstawiamy do wystygnięcia. Wierzch naczyń owijamy folią spożywczą i chłodzimy parę godzin w lodowce. Przechowujemy w lodówce do 2-3 dni.

Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
benka 03.07.2017 10:20
Wygląda zachęcająco.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat