Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy z awokado i banana

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Dzisiaj zapraszam Was na pyszny, zdrowy i błyskawiczny w przygotowaniu mus czekoladowy z awokado i banana. Ten deser dostarczy nam mnóstwo energii, witamin i wartości odżywczych.

Składniki:

SKŁADNIKI

awokado 1 sztuka
banan 1 sztuka
kakao 1 łyżeczka
daktyle świeże 2 sztuki

Porada

Do przygotowania musu polecam awokado odmiany Hass o delikatnym orzechowym smaku. Świetnym dodatkiem do musu będą orzechy, nasiona, wiórki kokosowe, orzeszki ziemne, świeże banany lub maliny.

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy z awokado i banana

Awokado obieramy i pozbawiamy pestki. Miąższ przekładamy do blendera wraz z bananem, daktylami* oraz kakao. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą oraz gładką masę. Gotowy mus podajemy samodzielnie lub z ulubionymi dodatkami - kawałkami owoców, ziarnami lub orzechami.

* można użyć suszonych daktyli, ale wcześniej warto je namoczyć.

Jeśli lubimy bardzo słodkie desery, dodajmy do musu więcej daktyli.

Gorąco polecam! :D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak