Mus czekoladowy z awokado i banana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Dzisiaj zapraszam Was na pyszny, zdrowy i błyskawiczny w przygotowaniu mus czekoladowy z awokado i banana. Ten deser dostarczy nam mnóstwo energii, witamin i wartości odżywczych.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

SKŁADNIKI

  • awokado

    1 sztuka
  • banan

    1 sztuka
  • kakao

    1 łyżeczka
  • daktyle świeże

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado obieramy i pozbawiamy pestki. Miąższ przekładamy do blendera wraz z bananem, daktylami* oraz kakao. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą oraz gładką masę. Gotowy mus podajemy samodzielnie lub z ulubionymi dodatkami - kawałkami owoców, ziarnami lub orzechami.

* można użyć suszonych daktyli, ale wcześniej warto je namoczyć.

Jeśli lubimy bardzo słodkie desery, dodajmy do musu więcej daktyli.

Gorąco polecam! :D

Futka
Do przygotowania musu polecam awokado odmiany Hass o delikatnym orzechowym smaku. Świetnym dodatkiem do musu będą orzechy, nasiona, wiórki kokosowe, orzeszki ziemne, świeże banany lub maliny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat