Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy z ananasem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 300 g
kakao 2 łyżki
śmietana 36% 400 ml
ananas świeży 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy z ananasem

Mleczną czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną , pozostawić do ostudzenia.

Śmietankę ubić na sztywną pianę , dodać kakao oraz ostudzoną czekoladę , ponownie zmiksować do połączenia się składników.

Mus czekoladowy przełożyć do 3/4 wysokości pucharków.

Z ananasa odkroić twardą skórę , pokroić w kostkę ,ułożyć na musie.

Deser schłodzić przed podaniem w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 15.05.2016 19:20
Zapraszam serdecznie :)
Wiktoria29 05.05.2016 19:54
super deser
afrodyta 05.05.2016 19:18
Wyśmienity deser :-)
Malinka 05.05.2016 10:08
Chyba nikt nie odmówi takich łakoci :)
Mniam 05.05.2016 09:55
Porywam taką szklaneczkę z deserkiem :)
ilka01 05.05.2016 09:22
świetny deser :)
SzczyptaChili 05.05.2016 08:53
Zgadzam się , dziękuję :)
Krystyna32 05.05.2016 07:53
pyszności ;)
Mama niejadka 04.05.2016 22:01
Pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak