Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MUFFINY ZE SZPINAKIEM

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 200 gram
mąka krupczatka 2 szkl
jajko 2 szt
olej 3/4 szkl
cukier 1 szkl
cytryna 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: MUFFINY ZE SZPINAKIEM

Szpinak rozdrabniamy blenderem.Jajka ucieramy z cukrem.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia.Z wyszorowanej cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok.Do masy jajecznej dodajemy olej i szpinak.Mieszamy delikatnie łyżka aż składniki się połączą.Dodajemy mąkę,sok i skórkę z cytryny.Mieszamy do połączenia składników.Ciasto nakładamy do papierowych papilotek do 3/4 wysokości. Pieczemy w foremce na muffiny.
Pieczemy w nagrzanym do 180 st piekarniku ok 30 minut.należy sprawdzić patyczkiem czy w środku ciasto jest upieczone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 02.03.2015 17:50
ciekawy pomysł
ilka01 02.03.2015 16:10
ciekawa propozycja :)
Monika-twin 02.03.2015 15:51
ale fajne muffiny!
Jadwiga/Jaga85 02.03.2015 15:21
Pięknie się prezentują!
anemon 01.03.2015 22:06
Oryginalne połączenie smaków u Ciebie.
2milutka 01.03.2015 21:57
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak