Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z posypką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3/4 szklanki
marchewka 2 szt
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
jajko 2 szt
wiórki kokosowe 2 łyżki
olej 100 ml
lukier
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z posypką

Kroki postępowania

1
Marchewki obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach.
Krok 1 - Muffiny z posypką foto
2
Przygotowujemy 2 miski i w jednej mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i szzyptą soli. W drugiej olej, jajka, ukier i statrą marchewkę. Następnie łączymy zawartość obu miseczek i mieszamy. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy z masą.
Krok 2 - Muffiny z posypką foto
3
Gotową masę przekładamy do silikonowych foremek i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach 20 minut. Przygotowany lukier mieszamy z posypką do ciast. Po lekkim przestudzeniu babeczek na każdą dajemy łyżeczkę lukru z posypką. Mała porcja na 6-8 babeczek.
Krok 3 - Muffiny z posypką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak