Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny z jeżynami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 1 szkl
jogurt jagodowy 1 szkl
olej 1/3 szkl
jaja 3 szt
cukier 1/2 szkl
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z jeżynami

Jajka mieszamy z olejem i jogurtem. W innej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i cukier waniliowy. Do płynnych składników stopniową wsypujemy suche składniki. Dokładnie mieszamy. Jeżyny płuczemy, oczyszczamy i osuszamy. Ciasto wykładamy do 3/4 wysokości foremek. Na cieście układamy owoce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 25 minut.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 23.05.2015 19:13
takie słodkości bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak