Muffiny ananasowe z wiórkami kokosowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    300 g
  • cukier brązowy

    125 g
  • śmietana 18 proc

    1/2 szklanki
  • olej

    1/2 szklanki
  • ananas

    1/2 puszki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • wiórki kokosowe

    1/2 szklanki
  • jajka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z puszki ananasa odlać pół szklanki syropu, wymieszać ze śmietaną, olejem i jajkami
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i większość wiórków kokosowych wymieszać w osobnym naczyniu.
Plastry ananasa pokroić na drobne kawałki.
Połączyć obie mieszanki, wymieszać i dodać pokrojonego w kawałki ananasa.

Masę wyłożyć do foremek z papilotkami do 2/3 wysokości, każdą babeczkę posypać wiórkami.

Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kas2 10.02.2012 19:24
ananas i kokos w jednej muffince - super!
smile 08.02.2012 19:36
rewelacja =) bardzo fajne
alaaa 07.02.2012 15:26
wykwintne mufinki
caralajna 09.01.2012 13:32
bardzo mi się podoba ten przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat