Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z pokrzywą i miętową bitą śmietaną.
2.Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę,następnie dodajemy olej i chwilkę miksujemy.Na koniec dodajemy obie mąki,proszek do pieczenia i zmiksowaną pokrzywę.Całość dokładnie mieszamy.
3.Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek ( ja dodatkowo używam papierowych papilotek ).
4. Następnie pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.Studzimy.
5.Odkładamy 2 płaskie łyżki sypkiej galaretki.Pozostałą galaretkę rozpuszczamy z połowie szklanki gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia.
6.Śmietanę ubijamy na sztywno,stopniowo dodajemy galaretkę i dokładnie ubijamy.
7.Muffinki dekorujemy bitą śmietaną.Odstawiamy do stężenia.Przed podaniem posypujemy odłożoną sypką galaretką.