Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja grillowana karkóweczka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 6-7 plastrów
miód 1 łyżeczka
sok z cytryny 4 łyżki
olej 6 łyżek
sos teriyaki 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 1 łyżka
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Moja grillowana karkóweczka

Przygotować marynatę.Dokładnie wymieszać olej,sok z cytryny,musztardę,sos tariyaki,przyprawę do karkówki,miód oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Do marynaty włożyć plastry karkówki i dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso. Odstawić na minimum godzinę (ja marynyję mięso przez całą noc). Grillować aż mięsko ładnie się zarumieni,często obracać aby się nie przypaliło. Podawać z ulubionymi dodatkami, proponuję sałatkę fasolową http://www.doradcasmaku.pl/przepis/287015/fasolowa-salatka-do-mieska-z-grilla.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 10.02.2014 20:33
świetne mięsko
Aannkaa82 12.10.2013 22:02
O takie miesko to ja lubie :)
EmciaPichci 09.10.2013 10:20
idealna :)
kriko 06.07.2013 07:49
lubie takie mieso
Krzysztof15 06.07.2013 07:39
lubie bardzo
Piter 31 05.07.2013 21:26
zachecająco wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak