Mleko ryżowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż brązowy

    100 gram
  • woda

    900 ml przegotowanej
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugorować wg instrukcji na opakowaniu.
Przestygnięty ryż przełożyć do blendera kielichowego. Wlać część (z 900ml) wody i zmiksować stopniowo dodawać pozostałą wodę.
Powstały płyn przecedzić stopniowo przez gazę.
Gotowe mleko można dosłodzić łyżeczką syropu klonowego.
Przechowywać w lodówce (2-4dni), wymieszać przed użyciem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat