Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Mleko ryżowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy
100 gram
woda
900 ml przegotowanej

Przepis i sposób przygotowania na: Mleko ryżowe

Ryż ugorować wg instrukcji na opakowaniu.
Przestygnięty ryż przełożyć do blendera kielichowego. Wlać część (z 900ml) wody i zmiksować stopniowo dodawać pozostałą wodę.
Powstały płyn przecedzić stopniowo przez gazę.
Gotowe mleko można dosłodzić łyżeczką syropu klonowego.
Przechowywać w lodówce (2-4dni), wymieszać przed użyciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak