Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria ogórkowa z koperkiem na jogurcie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek zielony 400 g
jogurt naturalny 300 ml
koperek 0,5 pęczka
ząbek czosnku 1 szt
Sól morska ziołowa Prymat w młynku do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria ogórkowa z koperkiem na jogurcie

Ogórki myjemy, obieramy ze skórki, następnie ścieramy na cieniutkie plastry, przekładamy do miseczki solimy i odstawiamy na kwadrans po czym odlewamy wodą z ogórków. Koperek siekamy. Koperek dodajemy do ogórków i mieszamy, zalewamy jogurtem, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku i całość doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Mieszamy. Podajemy jako dodatek no do grillowanych mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwiagr 31.03.2014 19:35
super, zawsze się sprawdza jako dodatek :)
Megg 31.03.2014 19:04
smaczny dodatek do obiadu
Czyki 31.03.2014 18:44
Nie omieszkam skosztować, bo nie ma nic lepszego niż klasyka:)
Konczi 31.03.2014 17:46
Klasyka - polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak