Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini vol-au-vent z ciasta francuskiego

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
jajko 1 szt
wędzony łosoś 100 g
majonez 2 łyżeczki
ser ricotta 5 łyżeczek
sól
kapary

Przepis i sposób przygotowania na: Mini vol-au-vent z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie rozwinąć z opakowania. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Jajko wymieszać z wodą.

Ciasto rozłożyć na stolnicy i za pomocą metalowej obręczy z ozdobnym brzegiem wykroić małe krążki o średnicy 4 cm. W połowie krążków wyciąć wewnątrz otwór za pomocą kieliszka. Całe krążki posmarować rozkłóconym jajkiem, nakładać po 2 obręcze z ciasta i również posmarować je jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut. Po upieczeniu przestudzić.

Łososia pokroić drobno i wymieszać z majonezem i serem. Doprawić do smaku solą i pieprzem cayenne. Farsz nałożyć do ciasteczek, udekorować wędzonym łososiem i kaparem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 31.12.2012 15:34
ŚWIETNE
Lemon 31.12.2012 12:18
super
Goya 31.12.2012 10:33
Mniam
V_kuchareczka 31.12.2012 10:29
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak