Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini calzone z mięsem mielonym i warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 500 gram
woda letnia 300 ml
drożdże świeże 25 gram
cukier 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
sól 1 łyżeczka

Farsz

mięso mielone 400 gram
cebula biała 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
cukinia 1 mała
oregano 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
ser feta 150 gram
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Mini calzone z mięsem mielonym i warzywami

1. Przygotuj ciasto na pizze z powyższych składników.
2. Warzywa pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
3. Na osobnej patelni podsmaż mięso.
4. Połącz wszystkie składniki ze sobą - dopraw solą, pieprzem, papryką i oregano.
5. Ciasto rozwałkuj i wytnij z niego niewielkie kółka (ok. 10 cm średnicy).
6. Na każde kółeczko połóż farsz połóż parę kawałków pokrojonego sera feta i uformuj pierożki.
7. Pierożki układaj na blasze smarując je od doły oliwą, a od góry oliwą wymieszaną ze słodką papryką. ( 2 łyżki oliwy- 1/2 łyżeczki papryki)
8. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 210 st. C przez 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 24.04.2015 21:18
superowe :)
Stenka 24.04.2015 20:45
takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak