Migdałowe kuleczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 0,5%

    440 ml
  • miód

    3 łyżki
  • mielone migdały

    10 dag
  • wiórki kokosowe

    3 łyżki
  • aromat migdałowy

    kilka kropli
  • DODATKOWO:

  • masa marcepanowa

  • wiórki kokosowe

  • mielone migdały

  • kakao

  • alkohol

  • alkohol

  • alkohol

  • alkohol

  • alkohol

  • alkohol

  • alkohol

  • alkohol

  • alkohol

  • alkohol

  • alkohol

  • alkohol

  • alkohol

  • orzechy mielone

    5 dag
  • kaszka

    8 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Migdałowe kuleczki foto
Mleko wlać do garnka, dodać miód i zagotować do gotującego wsypać kaszkę i mieszając gotować do zgęstnienia, wystudzić.
Do zimnej kaszki dodać alkohol, aromat i mielone orzechy oraz migdały i wiórki kokosowe, dokładnie wszystko wymieszać.
Krok 2 - Migdałowe kuleczki foto
Z masy marcepanowej zrobić kilkanaście małych kuleczek
Krok 3 - Migdałowe kuleczki foto
następnie z masy migdałowo- kaszkowej oderwać niewielką ilość i na środku ułożyć kulkę z marcepanu, zlepić i uformować.
Krok 4 - Migdałowe kuleczki foto
Ulepione i nadziane kuleczki obtoczyć w wiórkach, kakao i orzechach.
Krok 5 - Migdałowe kuleczki foto
Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 27.10.2015 15:50
smaczne kuleczki
Ada-Gaba 25.07.2014 20:21
musza być przepyszne : )
Alex_M 23.12.2013 17:04
musza być pyszne :)
Andrzej8 22.12.2013 19:38
smakowite kuleczki
norweska20 21.12.2013 15:46
smakowite ciasteczka
joanna30 21.12.2013 14:32
Uwielbiam wszystko co migdałowe :)
Olga_SK 21.12.2013 14:25
Pięknie wyglądają :)
2milutka 21.12.2013 13:39
super w smaku musza być;)
kasiaw 21.12.2013 12:06
bardzo ładne
everay 21.12.2013 11:51
napewno przepyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat