Miętowa gorąca czekolada z mini piankami

Miętowa gorąca czekolada z mini piankami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Gorąca czekolada idealna jest na chłodne wieczory, ale można też ją przygotować na Boże Narodzenie. Bardzo szybko i prosto się ją przygotowuje. Z piankami smakuje najlepiej.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Gorąca czekolada:

  • czekolada miętowa

    10 dag
  • gorzka czekolada

    10 dag
  • mleko

    500 mililitrów
  • Pianki marshmallow

    0.5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Najpierw podgrzewamy mleko , aż będzie ciepłe.

2. Czekoladę łamiemy na kosteczki. Stopniowo wrzucamy ją do mleka cały czas mieszając. Gotujemy aż całkowicie czekolada się rozpuści.

3. Napój przelewamy do kubków i wrzucamy po kilka mini pianek.

4. Gotowe! Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat