Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z serem w waflach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
ser kawałek
olej do smażenia
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z serem w waflach

Kroki postępowania

1
Ser żółty pokroić na 9 prostokątnych kawałków i ułożyć na jednym waflu.
Krok 1 - Mielone z serem w waflach foto
2
Mięso mielone wymieszać z jajkiem, szklanką bułki tartej i 3/4 szklanki letniej wody, doprawić do smaku. Wszystko razem wymieszać.
Mięso rozłożyć pomiędzy serem na całym waflu. Przyłożyć z góry drugim waflem.
Pokroić na 9 części tak aby ser był na środku każdego kawałka.
Krok 2 - Mielone z serem w waflach foto
3
Drugie jajko roztrzepać. Każdego kotleta obtoczyć w jajku i bułce a następnie smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Krok 3 - Mielone z serem w waflach foto
4
Należy smażyć na małym ogniu tak aby mięso było usmażone a wafle się nie spaliły.

Podawać na ciepło do ziemniaczków i surówki.

Smacznego!
Krok 4 - Mielone z serem w waflach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 13.09.2012 09:42
oooo to coś nowego;)
ziutula
ziutula 13.09.2012 07:18
pomysł smaczny i do zrobienia...
treonina 12.09.2012 23:39
coś czego nie znałam :-) dzięki za przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak