Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w nachosach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone wieprzowe 500 g
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
czosnek 3-4 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól i pieprz

dodatkowo

nachos
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w nachosach

Kroki postępowania

1
Czerstwą kajzerką moczymy w wodzie bądź mleku - odciskamy
Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, dodajemy obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy odciśniętą bułkę oraz bułkę tartą
Krok 1 - Mielone w nachosach  foto
2
Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników
Krok 2 - Mielone w nachosach  foto
3
Nachos'y mielimy, łączymy pól na pół z bułką tartą.
Krok 3 - Mielone w nachosach  foto
4
Z masy mięsnej formujemy kotleciki, obtaczamy w panierce.
Krok 4 - Mielone w nachosach  foto
5
Smażymy po kilka minut z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
Krok 5 - Mielone w nachosach  foto
6
Smacznego :)
Krok 6 - Mielone w nachosach  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.01.2017 18:18
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak