Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańska

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak wędzony udka 2
por (biała część)
kukurydza 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka
papryka czerwona 1
majonez 3 łyżki
ketchup 3 łyżki
sól
pieprz
chili

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańska

Udka obieramy z mięska i kroimy na mniejsze kawałeczki; pora drobno kroimy, solimy i odstawiamy. Kukurydzę oraz fasolkę odcedzamy. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Majonez mieszamy z ketchupem i przyprawami.
Pora odcedzamy z wody. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy sos i ew doprawiamy. Odstawiamy sałatkę na noc do lodówki aby się przegryzła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aida 08.09.2013 17:41
Zamiast czerwonej fasolki często dodaję czarną, też smakuje :)
ao_12 06.09.2013 21:24
robię podobnie, jest smaczna :)
magdziorka6 06.09.2013 19:42
smakowita sałatka
AnielskaSlodycz 06.09.2013 17:44
Jak będę miała wszystkie składniki to chętnie zrobię. Smaczne ! ;)
sylwia_mc 06.09.2013 16:59
Uwielbiam takie sałatki, już dawno nie robiłam
Kuchenka 06.09.2013 16:46
również ładna, lubię czerwoną fasolkę, więc poproszę o większą porcję
Papryczka 06.09.2013 16:32
smaczna sałatka
Agnieszka-87-25 06.09.2013 15:59
pyszna sałatka
Aga-25 06.09.2013 15:43
z chęcią bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak