Mazurek \" złamane serce\"

Mazurek \" złamane serce\"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka krupczatka

    2 szklanki
  • margaryna Kasia

    150 gr
  • żółtko jajek

    1 szt
  • rum

    2 łyżeczki
  • kakao

    1/2 łyżeczki
  • czekolada do ciasta

    20 gr
  • czekolada biała

    100 gr
  • czekolada mleczna

    100 gr
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyzeczki
  • bakalie

    do smaku
  • wiórki kokosowe

    30 gr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem , dodać kakao i starte 20 gr czekolady, żółtko, rum i posiekana margarynę. Zagnieść ciasto. Włożyć do wysmarowanej masłem i otrzepanej bułką tartą formy w kształcie serca. Piec około 40 minut. Roztopić w kąpieli wodnej czekoladę mleczna i osobno białą. Z bakalii ułożyć na ostudzonym cieście wzór a potem zalać jedna połówkę serca białą a druga mleczna czekolada. Część serca z czekolada białą oprószyć wiórkami kokosowymi. Do dekoracji można użyć również biszkoptów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mati13 11.12.2012 20:53
przepięknie wygląda
Grazyna0211 01.09.2012 12:28
wygląda super
Patrycja33 27.02.2012 20:39
śliczne
magduś83 15.12.2011 22:36
rewelacja :)
Mariusz10 24.06.2011 21:53
mniam
Jastinka 18.04.2011 09:14
niezłe
accee 20.12.2010 22:46
must have
MAR3STA 15.11.2010 16:22
masz dziewczyno serce do wypieków!
ElizaT 15.11.2010 03:12
pięknie ;) musiało dużo pracy kosztować !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat