maślaki duszone z bulionem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślaki

    80 dkg
  • żółtka

    2
  • sok z cytryny

  • masło

    15 dkg
  • bulion

    ½ szklanki
  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, pokroić. Dusić pod przykryciem na części masła ok. 40 minut. W miarę potrzeby grzyby podlewać bulionem. Pod koniec duszenia dodać pokrojony boczek. Gdy grzyby będą miękkie, dodać resztę masła. Sos zagęścić żółtkami, przyprawić. Podawać posypane natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halinka1011 10.04.2011 09:54
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat