Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

maślaki duszone z bulionem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki
80 dkg
żółtko jajek
2
sok z cytryny
masło
15 dkg
bulion
½ szklanki
natka pietruszki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: maślaki duszone z bulionem

Grzyby oczyścić, pokroić. Dusić pod przykryciem na części masła ok. 40 minut. W miarę potrzeby grzyby podlewać bulionem. Pod koniec duszenia dodać pokrojony boczek. Gdy grzyby będą miękkie, dodać resztę masła. Sos zagęścić żółtkami, przyprawić. Podawać posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 10.04.2011 09:54
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak