masa miętowa do ciast i tortów

masa miętowa do ciast i tortów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremowa 30%

    1 l
  • czekolada nadziewana miętowa

    2 tabliczki
  • śmietanfix

    3 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania masa miętowa do ciast i tortów

Zagotować śmietanę z czekoladą aż się eszystko dokładnie połączy.Wstawić na ok 8godzin do lodówki.Po tym czasie powoli miksować dosypując śmietanfix.Masą przełożyć biszkopt nasączony herbatą miętową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Krzysztof15 11.09.2012 19:20
ciekawa
Luki 25.01.2012 17:51
super!!!!!!1
smile 03.12.2011 21:00
pyszne, najfajniejsza masa swiata ;)
gacopierz23 28.11.2011 14:09
to coś dla mnie, uwielbiam mięte

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat