Marynowane sznycelki wieprzowe w chrupiacej panierce podane z Sałatką szwedzką

Marynowane sznycelki wieprzowe w chrupiacej panierce podane z Sałatką szwedzką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    600 g
  • mąka pszenna

    100 g
  • jajka

    4 szt
  • oliwa z oliwek

  • sałatka szwedzka

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Polędwiczki oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, każdą przekroić w poprzek na pół i uformować medaliony. Mięso posypać obficie przyprawą do wieprzowiny Prymat i odstawić na godzinę do lodówki.
Wieprzowinę oprószyć mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie panierować w czosnkowej bułce tartej Prymat. Tak przygotowane sznycelki smażyć na wolnym ogniu do momentu, aż skórka będzie złocista i chrupiąca. Gotowe kotleciki podawać z Sałatką szwedzką Smak.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sylwia56

21.07.2011 12:59
niezłe

pioge7

16.07.2011 09:59
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat