Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana brukselka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brukselka 1 kg
ocet 10 % 3 szklanki
nasiona kopru 1 łyżeczka
ziele angielskie 10 ziaren
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana brukselka

Brukselkę oczyszczamy, sparzamy wrzątkiem i układamy ciasno w słoikach. Przygotowujemy zalewę: wodę zagotowujemy z octem, nasionami kopru, zielem angielskim, solą i cukrem. Gorącą zalewą napełniamy słoiki z brukselką, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak