Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Marynowana brukselka

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

brukselka
1 kg
ocet 10 %
3 szklanki
nasiona kopru
1 łyżeczka
ziele angielskie
10 ziaren
Sklep Prymat
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
cukier
1 łyżka
woda
2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana brukselka

Brukselkę oczyszczamy, sparzamy wrzątkiem i układamy ciasno w słoikach. Przygotowujemy zalewę: wodę zagotowujemy z octem, nasionami kopru, zielem angielskim, solą i cukrem. Gorącą zalewą napełniamy słoiki z brukselką, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak