Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

MARTADELA W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

martadeli
1/2 kg
jajk
1
śmietany
3 łyżki
mąki
3 łyżki
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: MARTADELA W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH

martadele kroimy w 1 cm plastry, śmietanę mieszamy jajkiem i mąką powinło być gęstsze niż na naleśniki, doprawiamy do smaku solą i pie[przem, płatki lekko rozkruszamy plastry martadeli najpierw maczamy w cieście a póżniej obtaczamy w płatkach, na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z obu stron na złoty kolor , podawać z ziemniakami lub z ryżem,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak