MARTADELA W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • martadeli

    1/2 kg
  • jajk

    1
  • śmietany

    3 łyżki
  • mąki

    3 łyżki
  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

martadele kroimy w 1 cm plastry, śmietanę mieszamy jajkiem i mąką powinło być gęstsze niż na naleśniki, doprawiamy do smaku solą i pie[przem, płatki lekko rozkruszamy plastry martadeli najpierw maczamy w cieście a póżniej obtaczamy w płatkach, na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z obu stron na złoty kolor , podawać z ziemniakami lub z ryżem,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat