Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmoladka z dyni Adama i Ewy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 kg
cukier 1/2 kg
morele suszone 6 szt
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marmoladka z dyni Adama i Ewy

Wykonanie:
Dynię pokroić na kawałki, wydrążyć, obrać, zalać jedną szklanką wody i gotować powoli. Następnie zmiksować, zasypać cukrem nadal gotować na małym ogniu. Morele ugotować , zmiksować i dodać do marmoladki dyniowej. Smażyć bardzo powoli aż nabierze połysku i odpowiedniej konsystencji. Pod koniec smażenia dodać sok z cytryny. Gotową marmoladkę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 24.11.2016 08:12
fajny przepis
Habibi 18.11.2016 10:43
robię podobnie ale dodaję znacznie więcej moreli :)
tobi1989 17.11.2016 21:10
Fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak