Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmoladka gruszkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 2 kg
cukier 1 kg
cytryna 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marmoladka gruszkowa

Wykonanie:
Gruszki obrać, zmielić, przełożyć do rondelka, zalać ¼ litrem wody i gotować przez godzinę. Następnie wsypać cukier i mieszając smażyć do uzyskania odpowiedniej gęstości. Pod koniec smażenia dodać sok z cytryny i startą skórkę do smaku. Gorącą marmoladkę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 09.11.2016 11:08
nigdy nie robiłam, a brzmi świetnie :)
bertpvd 08.11.2016 21:18
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak