Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z porem i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 3 sztuki
por (biała część) 50 g
pieczarki 3 sztuki
olej do smażenia
ketchup pikantny 3 łyżki
przyprawa uniwersalna do smaku
woda 2/3 szklanki
masło 1 czubata łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z porem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, drobno pokroić.
Krok 1 - Marchewka z porem i pieczarkami foto
2
Na patelni rozgrzać olej, zrumienić na nim lekko pokrojone w półplasterki pieczarki.
Krok 2 - Marchewka z porem i pieczarkami foto
3
Do grzybów dodać marchewkę i por, chwilę razem podsmażać.
Krok 3 - Marchewka z porem i pieczarkami foto
4
Dodać trochę przyprawy uniwersalnej i ketchup. Wlać wodę, wymieszać. Gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.
Krok 4 - Marchewka z porem i pieczarkami foto
5
Jak marchewka zrobi się miękka, zdjąć przykrywkę, odparować resztę płynu. Dodać masło, jeszcze chwilę podsmażać, co chwilę mieszając.
Krok 5 - Marchewka z porem i pieczarkami foto
6
Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 6 - Marchewka z porem i pieczarkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jowant 12.04.2014 12:46
jakie zdrowe jedzonko :)
Sylwia26 12.04.2014 12:38
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak