Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy sos

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 50 dag
cukier 1 szklanka
biała czekolada 40 dag
płatki migdałowe 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy sos

Maliny przełożyć do garnka dodać cukier i szczyptę soli oraz pokruszone płatki migdałowe, zagotować ( staramy się jak najmniej mieszać). Kiedy maliny puszczą sok dodać połamaną czekoladę, wymieszać i odstawić na kilka minut w tym czasie czekolada zacznie się od temperatury rozpuszczać więc możemy ponownie wymieszać. Sos przelewamy do małych słoiczków, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem.
Sos przechowujemy w lodówce lub najbardziej chłodnym miejscu, ale tylko te słoiczki co mamy pewność, że są szczelnie zamknięte.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 10.09.2017 09:12
Z malin musi być przepyszny. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak