Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec z jabłkami i migdałami
Kroki postępowania
Wymieszać mikserem do połączenia.
W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 180*C (dolna i górna grzałka) i włożyć blachę - piec 50 minut. Odstawić do ostygnięcia.
mak |
mielony 400 g
|
jajko |
10 szt.
|
migdały zmielone |
100 g
|
kasza manna |
1 szkl.
|
cukier |
1,5 szkl.
|
olej |
1 szkl.
|
proszek do pieczenia |
3 łyżeczki
|
jabłka winne |
700 g
|
kakao |
2 łyżki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: