makowiec z jabłkami

makowiec z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak

    3 szkl
  • mleko

    1 szkl
  • woda

    1 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • jajko

    5 szt
  • masło

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • kasza manna

    8 łyżka
  • rodzynki

    1 szkl
  • jabłka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mak zalać szklanką mleka i z wodą gotować pół godz i zmielić masło utrzeć z cukrem i żółtkami jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach masę maślana [połączy z makiem jabłkami i kasza manną proszkiem i rodzynkami na koniec wymieszać z ubitą z białek piana ciasto przełożyć do kek sówki i piec ok 60 minut w temp 200*c

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mela25 02.01.2013 12:52
pyszny makowiec polecam , ja zrobiłam go dodatkowo na biszkopcie .
jolanta19 11.01.2012 18:54
może być dobry
cooleczka 10.01.2012 17:18
takiego jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat