Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 500 gram
żółtko jajek 6 sztuk
cukier puder 250 gram
margaryna 250 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mak 2 szklanki
jaja 5 sztuk
cukier puder 1 szklanka
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić je do lodówki na 3 godziny.

Mak: Mak sparzyć zemleć. Białka ubić z cukrem dodać żółtka, mak , kakao , proszek do pieczenia , bakalie.

Ciasto podzielić na pół jedną część rozwałkować wyłożyć na blachę wylać mak i przykryć drugim rozwałkowanym ciastem. Piec około godziny w temp 170 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 18.02.2013 20:33
pysznie wyglada, rewelacja ;)
meg1984 18.02.2013 20:17
uwielbiam makowiec
Marta17 18.02.2013 20:09
ojej taki z dzieciństwa
Małgorzata106 18.02.2013 20:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak