Makaron ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    1/2 opakowania
  • makaron świderki

    400 gram
  • ząbki czosnku

    3-4
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • śmietana 18 proc

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzewamy oliwę na patelni. Wrzucamy szpinak i smażymy 10-15 minut. Oprószamy solą. Dodajemy śmietanę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy jeszcze kilka minut. Przyprawiamy pieprzem i solą jeśli to konieczne. Makaron gotujemy według tego co piesze na opakowaniu. Odcedzamy i mieszamy z sosem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 22.04.2015 10:13
Lubie takie połaczenie.
jagoda5913 22.04.2015 09:54
Szybko i smacznie
Róża1 22.04.2015 09:41
moje ulubione danie :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat