Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony 1 opakowanie
makaron penne 1 opakowanie
śmietana 18 proc 1
czosnek ząbki 3
cebula biała 1
sól do smaku
olej roślinny
ser pleśniowy 1-2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem

Na małej ilości oleju podsmażamy posiekaną cebulę wraz z czosnkiem.
Następnie wrzucamy zblendowany lub bardzo drobno pokrojony szpinak.
Po jego zmiękczeniu dodajemy ser pleśniowy (bardzo dobrze sprawdza się ser typu gorgonzola).
Gdy ser się stopi dodajemy śmietanę. Wszystko razem mieszamy.
Według gustu doprawiamy do smaku.
Wszystko razem mieszamy z uprzednio ugotowanym makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak