Makaron zapiekany z jajkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    30 dag
  • jaja

    4 szt
  • koncentrat pomidorowy

    5 dag
  • śmietana 18 proc

    5 dag
  • ser gouda

    5 (tarty)
  • papryka ostra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Koncentrat pomidorowy mieszamy ze śmietaną. Makaron gotujemy, następnie mieszamy go z koncentratem pomidorowym ze śmietaną i jajkami. Przyprawiamy solą i sproszkowaną ostrą papryką. Wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i na wierzch sypiemy starty żółty ser. Całość zapiekamy w nagrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sunnymood 12.02.2012 14:51
fajny przepis:) bardzo smakowity

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat